Annerieke de Vries (1964)

Biografie

heeft een fascinatie voor verhalen. In haar werk als leidinggevende op operatieafdelingen en als online coach voor startende leidinggevenden komt ze met veel, vaak mooie en intrigerende, verhalen in aanraking.
In 2009 ontdekt zij haar passie voor het schrijven. Niet gehinderd door enige kennis of ervaring springt ze in het diepe en start ze haar schrijfcarrière met een cursus ‘roman schrijven’ bij een redacteur Sander Blom van een gerenommeerde uitgeverij.
Na de cursus is een schrijfgroep geboren. Zes auteurs in de dop stimuleren elkaar eens in de zes weken tot schrijven, discipline en doorzettingsvermogen.
Als autodidact weet Annerieke als geen ander dat ze iedere kans tot het verbeteren van haar schrijven met beide handen moet aangrijpen. Na vele interventies en versies wordt haar inzet beloond. Haar debuut thriller: Sluipwesp (2018) uitgegeven door Uitgeverij De Crime Compagnie, is een feit.
Vier maanden later is haar boek Een voltooid leven, een roman over een doorleefd afscheid (2019) uitgegeven door Futuro Uitgevers.
Met name over deze roman geeft Annerieke lezingen.
In het voorjaar van 2020 wordt de tweede thriller van Annerieke uitgegeven door De Crime Compagnie.
Ook het idee voor een tweede roman is een feit en wordt uitgewerkt.